loading...
Bahan-bahan
- 1kg kerang-sebaiknya yang fresh
- 1cm Halia
- 4 ulas bawang putih & 1 ulas bawang merah kecil
- 5 sudu makan sos tiram
- 10 tangkai cili api-kalau nak pedas tambahlah lagi
- 3 helai daun sadri & daun bawang-sebab tak stok..akak tibai bubuh daun kucai aje
- sesudu minyak makan
Cara-cara
- Kerang direndam dengan asam keping selama 2 jam untuk memudahkan segala kotoran tanggal.toskan dan cuci sampai besih.Rebus skit kerang.
- Tumbuk lumat bawang putih, merah dan lada cili.
- Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk hingga garing.Masukkan sos tiram dan kacau hingga sebati.
- Masukkan kerang, biar rempah melekat dan sebati.tutup api dan taburkan daun bawang dan sadri.
0 Response to "Kerang Pedas berapi"
Post a Comment